aydınlatma tasarımında yeni yaklaşımlar

AYDINLATMA TASARIMINDA YENİ YAKLAŞIMLAR

Trend aydınlatma dünyasındaki sürekli gelişim mevcuttur. Bunun sonucu olarak ileri aydınlatma teknolojileri mekan aydınlatma tasarımlarını da önemli derecede etkilemektedir. 

Dolayısıyla bu değişen ve rekabetçi dünyada, birbirlerinden farklı özelliklerde üretilen aydınlatma armatürleri, mekan aydınlatmasına yönelik yenilikçi yaklaşımların da gelişmesine sebep oluyor. 

Mekanlarda oluşturulması hedeflenen atmosferi sağlamada, aydınlatma en önemli faktörlerden biridir. Mekan tasarımlarının da önemli bir boyutudur. Mekan aydınlatmasında ileri aydınlatma teknolojileri sayesinde mekanlarda değişen ışık seviyeleri, renkler ve görüntüler sayesinde farklı bir atmosfer yaratmak mümkündür. Bu nedenle gelişen tekolojiye ayak uydurmak demek mekan aydınlatma tasarımında yeni yaklaşımlar ile bakmayı gerektirir.

Trend aydınlatma teknolojileriyle ortaya çıkan aydınlatma sistemleri ; fiber optik sistemler, LED‘li sistemler ve yeni teknolojik lambalardır. Aydınlatma tasarımında yeni yaklaşımlar denince akla ilk gelen LED aydınlatmalardır. Benzer  aydınlatma  sistemlerine  göre tasarrufludur. Dolayısıyla çok fazla aydınlatma efektlerine olanak vermesi nedeniyle çokça tercih edilmektedir. LED aydınlatma sistemleri bigisayarla kontrol edilebilmektedir. Mekanların mimari kimliklerine zenginlik katabilecek boyutta renk efekt gösterileri yapılabilmesi mümkün olmaktadır.

Aydınlatmalarda ışık ve renk değişimlerinin sağlandığı daha gelişmiş ve karmaşık teknikler vardır. Fiber optik, LED (Light Emitting Diyote) ve lazerdir. LED ışık ve renk değişimleriyle aydınlatma tasarımına da  farklı boyutlar getirmiştir. Dolayısıyla ışık ve renk değişimlerine paralel olarak mekan aydınlatma tasarımına yönelik yaklaşımlarda  daha esnek ve daha özgür hale gelmektedir. Fiber optik, LED, lazer, gibi aydınlatma teknikleri sayesinde mekanlarda noktasal veya yaygın aydınlatmalar yapılabilmektedir. Yani bilgisayar teknolojisi ile birleşen teknikler sayesinde değişen ışık seviyeleri, renkleri ve görüntüleri ile mekanlarda dinamik görüntüler oluşturmak mümkündür.

Mekan trend aydınlatma tasarımına yeni yaklaşımları sürekli takip ederek Türkiye’nin bir aydınlatma üssü olmasını destekliyoruz. Dolayısıyla iş hacmimizi arttırmak için, üretim ve tasarımsal konularda oluşturulacak işbirliklerini eskisinden daha çok önemsiyoruz.

5.2 MEKAN AYDINLATMA TASARIMINDDA YENİ YAKLAŞIMLAR (emo.org.tr)

biaydinlatma.com- Toptan ve Perakende Online Aydınlatma Satış Mağazası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir